VM SUOMALAINEN OY

Yritysesittely

VM Suomalainen Oy on vuonna 1980 perustettu vakavarainen infrarakentamiseen keskittynyt yritys. Yrityksellä on pitkät perinteet sillanrankentamisessa ja vuoden 2017 alusta omistuspohjan muutoksen myötä se laajensi toimintaansa kohti monipuolisempaa infraurakointia. VM Suomalaisen omistaa kokonaisuudessaan yrityksen työntekijät. Yritys tarjoaa palveluitaan sekä pääurakka- että aliurakkapohjaisesti. Keskeisimmät asiakkaat ovat julkiset tilaajat, kuten kunnat, kaupungit, ELY-keskukset ja rakennusliikkeet. Projektit hoidetaan pääosin omalla henkilöstöllä ja kalustolla, mutta laaja yhteistyöverkosto täydentää osaamista tarvittaessa. Yrityksen tavoitteena on tarjota ensiluokkaisia infrapalveluita tilaajilleen yhteistyökykyisessä hengessä.

Lyhyt historiikki
Veli Matti Suomalainen perustaa Insinööritoimisto V. Matti Suomalainen Ky:n 1980.
Yritys muutetaan osakeyhtiöksi, Insinööritoimisto V. Matti Suomalainen Oy:ksi, vuonna 1993.
Markku Laaksonen jatkaa yrityksen toimintaa, yrityksen nimi vaihtuu Insinööritoimisto VM Suomalainen Oy:ksi vuonna 2008.
Laaksonen myy yrityksen nykyisille omistajille ja nimi vaihdetaan VM Suomalainen Oy:ksi vuoden 2017 alkupuolella.

Laatu

Yrityksen toiminta on sertifioitu yritys- ja projektitasolla Rakentamisen Laatu RALA Ry:n toimesta. RALA-sertifikaatti kattaa seuraavat toimialat:

 • Tiet, kadut ja kunnallistekniikka
 • Sillanrakentamisen pääurakointi
 • Keskisuuret tai vaativat siltaurakat (R2)
 • Suuret ja vaativat sillankorjausurakat (K1)
 • Siltojen kermieristykset
 • Siltojen epoksitiivistys
 • Ympäristörakentaminen


 • Talous

  Yrityksen liikevaihto kasvoi huomattavasti vuoden 2018 tilikaudella. Yrityksen taloudellinen päätavoite on kannattava orgaaninen kasvu. Alla olevassa graafissa esitetään yrityksen liikevaihto miljoonissa euroissa.

  Kalusto

  Yrityksen kalusto on huollettua ja modernia. Kalusto koostuu tela- ja pyöräalustaisista kaivinkoneista, pyöräkuormaajista, kuorma-autoista ja monipuolisesta pienkalustosta. Suuremman kokoluokan kaivinkoneet ovat varustettu 3D-koneohjausjärjestelmillä. Pienkalustoon lukeutuvat eri kokoluokkien maantiivistäjät, mittausvälineet, pakettiautot yms.


  Henkilöstö

  Hallinto 2
  Tekniset toimihenkilöt 13
  Työntekijät 26
  Yhteensä 41 kaudella 2018

  Henkilöstöryhmien kuvaukset

  Hallinnon tehtävänä on pyörittää yrityksen yleisiä toimintoja, kuten kirjanpitoa sekä osto- ja myyntireskontraa.
  Teknisiin toimihenkilöihin lukeutuvat henkilöt vastaavat työmaiden työnjohdosta, mittauksesta, tarjouslaskennasta ja projektien läpiviennistä. Toimihenkilöt ovat insinöörejä ja rakennusmestareita. Henkilöiltä löytyvät vaadittavat pätevyydet, kuten esimerkiksi uudis- ja korjausbetonirakenteiden pätevyydet.
  Yrityksen palveluksessa toimii oman alansa huippuosaajat. Työntekijöiden tehtävänimikkeitä ovat esimerkiksi kaivinkoneenkuljettaja, putkiasentaja, sillanrakentaja ja kiviasentaja. Työntekijöiltä löytyy tyypillisimmät pätevyyskortit, kuten tieturva-, PKS-katutyö- ja vesityökortit.

  Yhteys